Onze school leeft

Onze visie

We bieden onze leerlingen veel meer dan alleen een plek waar les wordt gegeven.

Ze verwerven extra levenswijsheid tijdens onze projectweken, waar ze worden ondergedompeld in wereld van cultuur, sport, sociaal engagement, economie, politiek en zo meer... Af en toe zorgt een uitstap of een meerdaagse reis voor een extra dimensie: van film en theaterdagen tot sportdagen, van intra- en interscolaire sportcompetities tot vormings-en bezinningsdagen, van teambuildingsdagen tot bedrijfsstages, zelfs tot het opzetten van een mini-onderneming.

Een gevarieerd aanbod, waar individuele, klassikale en groepsopdrachten deel uitmaken van het lessenpakket.

Lees er nog meer over in:

Ons opvoedingsproject

Onze projecten en extra's

Dansteam Annuntia
Sport

Het Annuntia-dansteam verraste.

Voetbalteam
Sport

Ook buiten schooltijd willen we aandacht besteden aan een sportieve ontwikkeling.

Excursie

In de 3de graad bezoeken we met de economische richtingen (Handel, Economie-Talen en Economie-Wiskunde) verschillende bedrijven om de leerstof direct in de praktijk toegepast te zien.

Genieten van 't leren

Latijn en Minecraft een ondenkbare combinatie? Onze leerlingen bewezen het tegendeel!

Projecten

In de lessen Engels leren we meer dan enkel grammatica en woordenschat. We hebben oog voor cultuur en de leefgewoontes van Engelstalige landen.

schaakkampioenen
Genieten van 't leren

Het Annuntia-Instituut biedt tal van middagactiviteiten aan.

 

Genieten van 't leren

Een wandeldriedaagse voor enthousiaste leerlingen tijdens het O.H.Hemelvaartweekend.

Vuur maken
Projecten

Onze eerstejaars leren niet enkel over de prehistorie, ze beleven ook even hoe moeilijk het was om aan een stukje vlees te geraken en het daarna ook nog gaar te krijgen.

Projecten

Een gezonde frisdrank maken: het eindproduct van veel onderzoek en overleg in de lessen Techniek.

Badminton
Sport

Elke de middag staat onze sporthal ter beschikking van leerlingen en leerkrachten die willen ingaan op een gevarieerd aanbod van sporten.

Genieten van 't leren

In de lessen Nederlands wordt er hard gewerkt aan de spreekdurf van onze leerlingen, vaak via creatieve spreekoefeningen zoals "het griezelrestaurant".

bibliotheekbezoek eerste jaar
Genieten van 't leren

Onze leerlingen maken in het eerste jaar uitgebreid kennis met lezen. We bezoeken de bibliotheek en nodigen een auteur uit op school.

Reizen

Eind september staat er voor onze eerstejaars een tweedaagse op het programma: even ontspannen, mekaar nog wat beter leren kennen en tussendoor nog wat opsteken ook!

Genieten van 't leren

Onze eerstejaars moeten hun vertrouwde lagere school achter zich laten.Tijdens de eerste schooldagen leren zij mekaar en hun nieuwe school beter kennen.

Uitwisseling

Uitwisselingsproject voor het vijfde jaar handel met onze bevriende school uit Waterloo.

Excursie

In het kader van de lessen biologie en natuurwetenschappen gaan al onze leerlingen in het derde of vierde jaar op excursie naar de Kesselse Heide en het PIME in Lier.

Onze aanpak

Eigentijds

Actuele maatschappijbetrokken lessen met een gezond evenwicht tussen zelfstandig werk en teamwerk in nieuwe gebouwen met een moderne uitrusting.

Fris en dynamisch

In een open sfeer met gemotiveerde en betrokken leerkrachten met aandacht voor sport, projecten en excursies.

Leerlinggericht

Een professionele persoonlijke begeleiding en individuele ondersteuning. Aandacht voor de overgang van basisschool naar secundair onderwijs

Degelijk

Een brede algemene vorming met oog voor cultuur en samenleving en gedreven vanuit een christelijke spiritualiteit bereidt leerlingen voor op het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt.