Nuttige info

Annuntia-Instituut

Turnhoutsebaan 430 a
2110 Wijnegem

tel. 03 355 15 00
annuntia@annuntia.be

Beste ouders

Het verheugt ons dat u voor het onderwijs en de opvoeding van uw kind op onze school een beroep doet. Wij, directieteam, leraars en alle personeelsleden, zullen alles in het werk stellen om de kansen te scheppen die uw kind nodig heeft om zich evenwichtig te ontplooien. Wij hopen goed met u te kunnen samenwerken en willen u nu reeds danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Als ouders draagt u echter de eerste verantwoordelijkheid voor de opvoeding en het onderwijs van uw kinderen. Wij hopen dan ook dat u uw kind aanmoedigt de doelstellingen van onze school na te streven en de leefregels ervan na te leven. Wij zullen de rechten van uw minderjarig kind eerbiedigen en zijn belangen behartigen. Terecht verwacht u van de school degelijk onderwijs, een passend onderwijsklimaat en een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding

Dag, nieuwe leerling

Hartelijk welkom, nu je vandaag de eerste stap in het Annuntia-instituut zet! Voortaan ben je leerling van onze school. Ben je ingeschreven in het eerste leerjaar, dan is de lagere school nu voorgoed voorbij en zal je, samen met je nieuwe klasgenoten, je moeten aanpassen aan een andere leefwereld, met nieuwe gewoontes en verplichtingen. Dat die aanpassing niet altijd even vlot verloopt voor iedereen, weten je leraars gelukkig ook! Zij trachten je daarom zo goed mogelijk te begeleiden. Heb je reeds elders één of meer jaren secundair onderwijs achter de rug? Kom je nu naar onze school omdat onze studierichtingen meer in de lijn liggen van jouw verwachtingen? Ook jij bent hartelijk welkom in onze school.

Ook jou, goede oude bekende

heten we van harte welkom. Jij bent al op de hoogte van het reilen en zeilen in onze school. Wij hopen dat je de nieuwe medeleerlingen mee op weg wil helpen.

Samen met alle personeelsleden wensen wij alle leerlingen veel enthousiasme toe bij deze nieuwe start. Veel succes!

Jo Goossens

Algemeen directeur

Het volledige schoolreglement 2018-2019 kan u hier downloaden.

Onze school is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. De halte Wijnegem Dorp ligt vlak aan de school en tal van lijnen doen deze halte aan.

Wil je meer weten over vervoer van en naar de school met bus of tram?

Deze link voert je direct naar informatie over vervoersbewijzen.

Onderstaande routeplanner bezorgt je ook in een oogopslag de nodige gegevens over de verbindingen tussen woonplaats en school.

Onze school is bereikbaar via volgende buslijnen:

  • buslijn 140: Hoboken - Wilrijk - Edegem - Mortsel - Borsbeek - Wommelgem - Wijnegem
  • buslijn 141: Hoboken - Wilrijk - Edegem - Mortsel - Borsbeek - Wommelgem - Wijnegem 
  • buslijn 410: Turnhout - Malle - Sint-Antonius - Schilde - Wijnegem - Antwerpen
  • buslijn 414: Zandhoven - Zoersel - Malle - Sint-Antonius - Schilde - Antwerpen
  • buslijn 780: Zandvliet - Stabroek - Kapellen - Brasschaat - Schoten - Wijnegem
  • tramlijn 5:   Antwerpen Linkeroever - Antwerpen - Deurne - Wijnegem
  • tramlijn 10: Antwerpen - Borgerhout - Deurne - Wijnegem

De terminus van de tramlijnen 5 en 10 is op een kwartiertje wandelen van de school.
Aan de tramterminus is ook een overstap mogelijk van/op buslijn 140/141, 410/414 of 780.

Buslijn 610/618/619 kruisen buslijnen 410/414 in Schilde en bieden zo, mits overstap, aansluiting naar Oelegem en 's Gravenwezel.

Buslijnen 411/412 kruisen buslijnen 410/414 in Sint-Antonius en bieden zo, mits overstap, aansluiting met onder meer Sint-Job-in-’t Goor en Zoersel.

Komt u met de fiets naar school, dan kan u gebruik maken van mooie fietspaden naast de Turnhoutsebaan. Komt u van Oelegem dan kan u ofwel via het jaagpad naast het kanaal tot voorbij de brug (en dan bent u zo in de Kerkhofstraat), of via het uitstekende fietspad naast de Keerbaan tot aan de Turnhoutsebaan in Wijnegem. Ook vanuit Wommelgem is er een mooi fietspad tot op het Markplein van Wijnegem.

Wil u met de wagen de school aan de Turnhoutsebaan bereiken dan rijdt u naar het Marktplein van de Wijnegem, gelegen aan de Turnhoutsebaan. Daar kan u gratis parkeren, behalve op vrijdagvoormiddag (marktdag!).

Moet u in gebouwen aan de Kerkhofstraat zijn, bijvoorbeeld voor een inschrijvings­gesprek, dan rijdt u het best als volgt:

Vanuit de richting Schilde: u rijdt de brug over het Albertkanaal over en neemt de eerste weg rechts (Kanaalstraat). Die volgt u tot aan het kanaal. Sla links af en neem weer de tweede weg links: de Kerkhofstraat. Op het einde van deze straat ziet u de schoolgebouwen aan uw linkerkant.

Komt u uit de richting Antwerpen dan rijdt u het Marktplein voorbij. Net voorbij het park slaat u links in (de Kanaalstraat) en rijdt tot aan het kanaal. Daar neemt u links en dan weer de tweede weg links: de Kerkhofstraat. Op het einde van deze straat ziet u de schoolgebouwen aan uw linkerkant.

Brengt u uw kinderen met de wagen naar school, laat hen dan uitstappen aan het Marktplein. Ze kunnen door de school naar de Kerkhofstraat. Zo blijft de Kerkhofstraat verkeersluw en veiliger!

 

Geneviève Vanneste

Algemeen directeur - Waarnemend

Gerda Claesssens

Administratief directeur

Magda Belmans

Pedagogisch directeur

Raad van Bestuur: Annuntia-Instituut v.z.w.

Voorzitter: Alfons Cruysberghs
Ondervoorzitter: Jacques Michielsens
Leden: Guido Meeussen
  Reinhilde Mertens
  Marc Pacquée
  Erik Vanschoonbeek
  Mieke Noels

Raad van Bestuur van het Annuntia-Instituut v.z.w.
p/a Turnhoutsebaan 430 a
2110 Wijnegem
Fons.cruysberghs@skynet.be

SCHOLENGEMEENSCHAP

Het Annuntia-Instituut maakt deel uit van de scholengemeenschap Voorkempen: 6 katholieke scholen in Wijnegem, 's Gravenwezel, Schoten en Brasschaat,  die intens samenwerken ondermeer op het vlak van leerlingenoriëntering.
Samen kunnen we een zeer uitgebreid gamma van studierichtingen en onderwijsvormen aanbieden waartussen elkeen de meest geschikteopleiding kan kiezen.

http://www.sgvoorkempen.be

Sporthal

Sporthal

De school beschikt over een fantastische sporthal, geschikt voor de uitoefening van bijna alle hobby-zaalsporten.

De school stelt in haar vrije uren deze zaal ter beschikking van de gemeente Wijnegem. Mensen of verenigingen die interesse hebben voor het gebruik van deze zaal kunnen contact opnemen met de sportdienst van de gemeente:

sportcentrum@wijnegem.be

Zaal "Huldenberg"

Zaal "Huldenberg"

De school beschikt over een interessante zaal in het gebouw aan de Turnhoutsebaan. Deze zaal kan ’s avonds en in de weekends ter beschikking gesteld worden van personen en/of verenigingen voor vergaderingen, voordrachten, voorstellingen, ontvangsten, koffietafels en (rustige)feesten. (Geen fuiven.)

De zaal kan plaats bieden aan een 300 mensen voor een voordracht en een 120 voor feesten aan tafel. Servies en bestek tot 120 personen, en een beperkte keuken zijn beschikbaar.
Er is een geluidinstallatie, internet en projectiemogelijkheid.

Voorwaarden en reservaties:
mevrouw Els Focketyn
els.focketyn@annuntia.be
tel: 03 355 18 70.